Το Χωριό Μας

marathokampos-view

Λίγα Λόγια για το Χωριό μας

Ο Μαραθόκαμπος είναι χτισμένος στις πλαγιές του βουνού Φτεριάς, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό Άκρο της Σάμου και έχει θέα τα νησιά Φούρνοι, Πάτμος, Αρκοί, Λειψοί, Αγαθονήσι και Σαμιοπούλα.

Απέχει 5 χιλιόμετρα από τη θάλασσα, όπου βρίσκεται το επίνειο του Μαραθόκαμπου, ο Όρμος, ένα πολύ όμορφο γραφικό ψαροχώρι.

Εκατέρωθεν του Όρμου βρίσκονται ανατολικά η παραλία του Κάμπου και στη συνέχεια της Ψιλής Άμμου και του Λιμνιώνα.

Η έκταση που ανήκει στο Μαραθόκαμπο είναι περίπου 87,3 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός του σήμερα είναι ανέρχεται περίπου στους 1.400 κατοίκους το χειμώνα ενώ το καλοκαίρι αυξάνεται σε μερικές χιλιάδες λόγω προσέλευσης πολλών τουριστών.

Στον Μαραθόκαμπο εκτός από τον Όρμο ανήκουν και οι οικισμοί της Αγίας Κυριακής και του Παλαιοχωρίου, που βρίσκονται στο δυτικό μέρος της περιφέρειας του χωριού.

Η κύρια ενασχόληση των κατοίκων σήμερα είναι ο τουρισμός και λιγότερο η ναυτιλία και η γεωργία. Παλαιότερα η κύρια πηγή εσόδων των κατοίκων ήταν η καλλιέργεια της ελιάς, η αμπελοκαλλιέργεια και η ναυτιλία. Κατά το παρελθόν υπήρξαν περίοδοι που ο Μαραθόκαμπος αριθμούσε 700 ναυτικά φυλλάδια.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια  ο Μαραθόκαμπος ήταν δήμος. Σήμερα είναι η Δημοτική Ενότητα Μαραθοκάμπου όπου μαζί με την Δημοτική Ενότητα Καρλοβάσου αποτελούν τον Δήμο Δυτικής Σάμου.

Στο Μαραθόκαμπο υπάρχουν παιδικός σταθμός, νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο,  λύκειο,  ταχυδρομικό γραφείο, αστυνομικό τμήμα, ΚΕΠ, αγροτικό  ιατρείο , εθελοντικός πυροσβεστικός σταθμός και η Στέγη Αγάπης.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων.

Close